top of page

ALLT BÖRJADE GENOM KREATIVITET OCH LEK

OM OSS

Vi är två tjejer med namnen Elsa och Lisa som driver Sveriges största käpphästkonto på Instagram, där vi heter @kepphastar med flera tusen följare! På vårt konto hittar ni bilder och videos där vi syr käpphästar och allt runtomkring.  

Alla våra käpphästar är sydda för hand samt alla deras tillbehör, som träns, grimmor, grimskaft, täcken och mycket mer!

Vi är uppväxta i Stockholm och har sen 2010 haft ett intresse för käpphästar, men vi började på riktigt när vi 2014 startade vårt instagramkonto. Vi har alltid varit väldigt kreativa och fått inspiration genom våra riktiga favotithästar, och på så sätt har vi utvecklat våra käpphästar och allt kring dem. Smarta, hållbara och miljövänliga lösningar har vi också använt oss av, som att vi använder öppnaren på läskburkar, till att göra snygga spännen till våra träns. Vi jobbar fortfarande med att komma på smarta lösningar och kreativa ideér på hur vi kan utveckla våra produkter.

Vårt syfte med käpphästar är att vi vill sprida inspiration och lek till barn och ungdomar, eftersom det är en väldigt kreativ och hälsosam hobby som passar alla åldrar. 

Man kan göra allt från att sy sin egen käpphäst, till att rida omkring på den. Detta gör både att man rör på sig och utvecklar sitt mentala tänkande för att komma på hur man på bästa sätt kan sy sin käpphäst.

Att hålla på med käpphästar blir allt vanligare i Sverige och syns främst på  Instagram där barn i alla åldrar lägger upp bilder på sina käpphästar, när dom syr och rider. Via Instagram kan man träffa nya vänner med samma intresse, men också hålla koll på allt som händer runt om i det så kallade "Käppis Sverige". Det är vanligt att barn runt om i sverige, eller till och med stora event anordnar käpphästtävlingar, där alla käpphästintresserade möts för att tävla, träffa nya kompisar, och ha kul!

Käpphästar är helt enkelt en rolig, hälsosam, och kreativ hobby, men bara för att man gillar käpphästar betyder det inte att man måste gilla allt inom det. Många gillar faktist bara att rida på sin käpphäst, och inte sy eller skapa, eller tvärtom. Därför är vår produkt kombinerad med de båda personligheterna, det är ett kit där du kan sy och pyssla ihop din alldeles egna käpphäst på ett enkelt och proffsigt sätt. Att sy en käpphäst har aldrig varit enklare med vårt kitt!

Bland våra produkter säljer vi våra käpphästkit i fina tyger och färger. Dessutom har vi stora planer inför framtiden! 

 / Elsa & Lisa 

bottom of page